MEZOTERAPIJA DERMAPEN UREÐAJEM

 

MEZOTERAPIJA LICA ………….…………80 KM

ŠTA JE TO MEZOTERAPIJA?

Microneedling tretman mikroiglicama je vrlo efikasna nehirurška metoda za uklanjanje bora, pigmentacije, ožiljaka nastalih od posledica akni, potpuno bez kontradikcija i bilo kakvih komplikacija. Koža postaje zategnutija, jedrija i vidljivo se poboljšava njen cjelokupni izgled.

Dermapen uređaj ima poseban ugao uboda koji pruža ravnomjernu i sigurnu metodu i samim tim smanjuje mogućnost oštećenja kože. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, masira kožu i putem mikro uboda unosi visokoaktivne fluide što stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Koža se nakon toga prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

DA LI JE BOLAN TRETMAN MEZOTERAPIJE?

Tretman nije bolan. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, ali naš organizam svejedno reaguje na intruziju i tim putem stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, i regeneriše kožu. Zbog vertikalnog rada dermapen uređajem mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta poput nosa, usana i oko očiju. Načinom rada dermapen uređaja smanjuje se bol i ujedno omogućava brži oporavak.

KOME SE PREPORUČUJE MEZOTERAPIJA?

Ovaj tretman se preporučuje osobama kojima je potrebna kolageno indukciona terapija, smanjenje fleka i sprečavanje njihovog ponovnog nastanka, podmlađivanje, regeneracija, ishrana, hidratacija, zatezanje, smanjenje bora i ožiljaka kao i proširenih pora. Sa microneedling tretmanima kože postižemo fantastične rezultate i cjelokupan svjež i mladolik izgled kože.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO I KOLIKO TRAJU EFEKTI?

Potrebno je uraditi 3-4 tretmana u seriji, ali efekti su vidljivi nakon prvog tretmana. Za održavanje i da bi koža uvijek bila blistava i svježa, preporučuje se jedan tretman mjesečno. Efekti zavise i od tipa i stanja kože.

NJEGA NAKON TRETMANA:

Obavezno izbjegavati bilo kakvo izlaganje suncu 10-14 dana nakon tretmana
Obavezno nanošenje SPF50 faktor kreme