PHI BROWS MICROBLADING (japansko iscrtavanje obrva)

japansko iscrtavanje obrva zvornik

 

MICROBLADING …………….…….…..….……….140 KM
KOREKCIJA ……………………….…..…………….60 KM
OSVJEŽENJE U ROKU OD 12 MJESECI …….100 KM

PhiBrows Microblading (japanska metoda iscrtavanja obrva) je napravila veliku revoluciju po pitanju uljepšavanja obrva. Savršeno rješenje ako su vaše prirodne obrve zbog nestručnog čupanja prestale rasti, niste zadovoljni oblikom, prerijetke su i dosadilo vam je jutranje crtanje.

ŠTA JE TO MICROBLADING (JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA)?

PhiBrows metodom se prate vaše crte lica da bi se postigao idealan oblik obrva baš za vas! U ovoj metodi se ne koristi aparat, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. To je postupak kojim se iscrtava dlačica (obrva) u smjeru rasta prirodne dlake. Pigment se aplicira u površinski sloj epiderma i veže za ćelije tog sloja kože i samim tim traje onoliko koliko i same ćeije. U postupku se koriste mineralne boje, koje su netoksične i hipoalergene. Osnovni princip PhiBrows je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između priordne i iscrtane dlačice skoro neprimjetna.

DA LI JE TO ZA VAS?

Ako imate tanke, nejednake obrve i gubite vrijeme svako jutro crtajući obrve, onda je PhiBrows microblading idealno rješenje za vas. Riješite trajno problem obrva. Oblik vaših obrva može bitno uticati na cjelokupan izgled vašeg lica. Idealan oblik obrva razlikuje se od jedne osobe do druge, zato što imamo različite crte lica. Zato kod PhiBrows iscrtavanja obrva svaka žena dobije isključivo obrve koje pristaju samo njoj!

TRETMAN:

Tetman započinje pregledom prirodnih obrva i razgovorom o željenom obliku. Posebnim šestarom mjerimo simetriju lica i tim postupkom dolazimo do 100% željenih obrva. Nakon određivanja oblika koristeći ‘golden ratio’ (zlatni omjer), bira se boja prema prirodnoj boji kose.

Postupak samog crtanja je gotovo bezbolan i nakon tretmana nema natečenosti. Cijeli proces traje oko 2 sata. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste i puno tamnije od konačnog rezultata. Obaveznom korekcijom nakon 4-6 sedmica, mogu se ispraviti male nepravilnosti, dodati boja i gustoća. Nakon 7 dana obrve se smanje 10-15%, a izgubi se i do 50% boje. Nakon tretmana dobićete sva uputstva o posttretmanskoj njezi i odgovarajuću kremicu za njegu.

Higijena kod PhiBrows tretmana je na najvišem nivou! Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigment.

FAKTORI KOJI UTIČU NA TRAJNOST BOJE:

To koliko će obrve da vam traju većinom zavisi od vašeg tipa kože. PhiBrows obve traju od 6-18 mjeseci, a u nekim slučajevima čak i duže! Ostali faktori koji mogu da utiču na to koliko će obrve da traju su:
Masna koža (manje traje zato što koža ne zadržava pigment)
Razne bolesti kože (dermatitis, keratoze, perutanje kože)
Ožiljci
Agresivni tretmani lica (sve vrste pilinga)
Kreme sa kiselinama
Sunce/Solarijum
Laseri

FINALNI REZULTAT:

Prirodan, moderan i savršen oblik obrva u svako doba dana! Recite zbogom jutarnjem crtanju obrva!