Trepavice

LVL LASH LIFT

TRAJNO UVIJANJE I FARBANJE PRIRODNIH TREPAVICA

 

trepavice zvornik

 

UVIJANJE I FARBANJE  –  50 KM

 

 

ŠTA JE TO LVL?

Lash Lift je nova metoda kojom mnoge djevojke postižu zavidno duge i guste trepavice! Zahvaljujući proizvodu koji se nanosi tokom tretmana, trepavice postaju duže, tamnije i vidno gušće. Recite zbogom maskari i uživajte u vašim prirodno dugim i tamnim trepavicama!

DA LI JE LVL ZA VAS?

Ako niste ljubitelj produžetaka i ruskih trepavica i ako ne želite da gubite vrijeme nanošenjem maskare svako jutro, a želite duge i guste trepavice, onda je ovaj tretman idealan za vas! Tretman je brz i efikasan i uopšte nije štetan za trepavice. Na kraju tretmana nanosimo serum koji sadrži hranljive supstance i omogućava da trepavice ostanu potpuno zdrave i neoštećene.

TRETMAN:

Tretman ukupno traje oko 45 minuta, i ponavlja se tek nakon 6 sedmica.

NJEGA NAKON TRETMANA:

Potrebno je da trepavice ne stupe u kontakt sa vodom bar 24 sata nakon tretmana. Posle 24 sata možete da pratite vašu svakodnevnu rutinu, zato što LVL trepavice ne zahtjevaju baš nikakvu posebnu njegu!

U našem salonu koristimo isključivo Nouveau LVL proizvode, koji potiču iz Engleske i svjetski su lider u svim tretmanima trepavica.

SVILENE TREPAVICE

(1 na 1)

 

 

SVILENE TREPAVICE  –  60 KM

KOREKCIJA (DO 2 SEDMICE)  –  25 KM

KOREKCIJA (DO 3 SEDMICE)  –  35 KM

KOREKCIJA (DO 4 SEDMICE)  –  45 KM

 

 

ŠTA SU TO SVILENE TREPAVICE?

Svilene trepavice – 1 na 1 – jedna je od metoda nadogradnje trepavica kojom se dobija volumen i dužina trepavica. Princip nadogradnje trepavica se zasniva na lijepljenju vještačkih dlaka.

Svaka vještačka dlaka se lijepi na svaku pojedinačnu prirodnu dlaku. Kako prirodne trepavice ne bi bile preteške s nadogradnjom, vještačke dlake trebaju biti što laganije. Po težini one su jednake s prirodnom dlakom. Posjeduju visok sjaj, tanke su i nalik prirodnim i odatle naziv svilene trepavice. Njima se postiže efekat gustih, dugih i crnih trepavica.

TRETMAN:

Nadogradnja svilenih trepavica se započinje otklanjanjem šminke ili ostataka šminke. Površina koju tretiramo mora biti potpuno slobodna od masnoća koje se zadržavaju na kapku. Nakon toga, nanosimo zaštitnu traku na donje trepavice. Ona sprečava da donje i gornje trepavice dolaze u dodir jedna s drugom.

Nakon rasčešljavanja trepavica počinjemo sa aplikovanjem vještačkih trepavica. Svaku dlaku pojedinačno hvatamo pincetom, uzimamo malo lijepka s njenim početkom i lijepimo za svaku prirodnu trepavicu.

Nadogradnja trepavica je opuštajući tretman koji traje od 1-2 sata u zavisnosti od gustine trepavica na koje se apliciraju. Pretjerano guste ili potpuno rijetke skoro neprimjetne trepavice su stvar Vaše lične želje ili predloga koji možete dobiti u salonu.

KOREKCIJA:

Korekcije nadogradnje rade se na par nedelja budući da je ciklus opadanja Vaših prirodnih trepavica do nekih mesec dana tako da i nadograđene trepavice opadaju sa Vašim prirodnim trepavicama.

Korekcijom se popunjavaju samo ona mesta gde nedostaju nadograđene trepavice. Postupak traje dosta kraće nego kada ste prvi put došli na nadogradnju i cena je automatski manja. Ono što treba naglasiti je da se korekcijom ne može smatrati ukoliko dođete s par preostalih dlačica, jer se tada radi kompletna nadogradnja.

ODRŽAVANJE:

Svilene trepavice nisu teške za održavanje, ali postoje neke stvari kojih se morate pridržavati. Nakon nadogradnje ne smijete kvasiti trepavice 24h, a kada prođe taj period obavezno je svakodnevno pranje sapunom u pravcu trepavica (znači ne trljati ih kružnim pokretima). Nemojte koristiti agresivne skidače šminke, micelarna voda je najbolji izbor,  jer u suprotnom možete da da ih oštetite i skinete. Nemojte da vučete i trljate trepavice kada se umivate, i izbjegavajte spavanje na stomaku.

3D TREPAVICE

(3 na 1)

 

3D TREPAVICE  –  70 KM

KOREKCIJA (DO 2 SEDMICE)  –  30KM

KOREKCIJA (DO 3 SEDMICE)  –  40KM

KOREKCIJA (DO 4 SEDMICE)  –  50KM

 

 

ŠTA SU TO 3D TREPAVICE?

Kao što već znamo postoje klasične i volumenske trepavice. U volumenske trepavice spadaju i 3D trepavice. Kod klasične nadogradnje trepavica se na svaku vašu aplicira jedna umjetna dlačica, dok kod 3D trepavica na svaku vašu trepavicu se aplicira tri umjetne trepavice. Ovaj način nadogradnje vam omogućava da dobijete najbolji 3D efekat. Vještačke trepavice koje se koriste za nadogradnju izgledaju veoma slično prirodnim. Dodavanjem vještačkih trepavica možete dobiti veoma impresivne rezultate.

TRETMAN:

Nadogradnja 3D trepavica se započinje otklanjanjem šminke ili ostataka šminke. Površina koju tretiramo mora biti potpuno slobodna od masnoća koje se zadržavaju na kapku. Nakon toga, nanosimo zaštitnu traku na donje trepavice. Ona sprečava da donje i gornje trepavice dolaze u dodir jedna s drugom.

Nakon rasčešljavanja trepavica počinjemo sa aplikovanjem vještačkih trepavica. Svaki snopić od 3 dlake pojedinačno hvatamo pincetom, uzimamo malo lijepka s njenim početkom i lijepimo za svaku prirodnu trepavicu.

Nadogradnja trepavica je opuštajući tretman koji traje od 1-2 sata u zavisnosti od gustine trepavica na koje se apliciraju. Pretjerano guste ili potpuno rijetke skoro neprimjetne trepavice su stvar Vaše lične želje ili predloga koji možete dobiti u salonu.

KOREKCIJA:

Korekcije nadogradnje rade se na par nedelja budući da je ciklus opadanja Vaših prirodnih trepavica do nekih mjesec dana tako da i nadograđene trepavice opadaju sa Vašim prirodnim trepavicama.

Korekcijom se popunjavaju samo ona mesta gdje nedostaju nadograđene trepavice. Postupak traje dosta kraće nego kada ste prvi put došli na nadogradnju i cijena je automatski manja. Ono što treba naglasiti je da se korekcijom ne može smatrati ukoliko dođete s par preostalih dlačica, jer se tada radi kompletna nadogradnja.

ODRŽAVANJE:

3D trepavice nisu teške za održavanje, ali postoje neke stvari kojih se morate pridržavati. Nakon nadogradnje ne smijete kvasiti trepavice 24h, a kada prođe taj period obavezno je svakodnevno pranje sapunom u pravcu trepavica (znači ne trljati ih kružnim pokretima). Nemojte koristiti agresivne skidače šminke, micelarna voda je najbolji izbor,  jer u suprotnom možete da da ih oštetite i skinete. Nemojte da vučete i trljate trepavice kada se umivate, i izbjegavajte spavanje na stomaku.

RUSKI VOLUMEN TREPAVICE (6D)

 

RUSKI VOLUMEN  –  90 KM

KOREKCIJA (DO 2 SEDMICE)  –  40KM

KOREKCIJA (DO 3 SEDMICE)  –  50KM

KOREKCIJA (DO 4 SEDMICE)  –  60KM

 

 

ŠTA SU TO RUSKI VOLUMEN TREPAVICE?

RUSKI VOLUMEN tehnika predstavlja nezaobilazan trio za nadogradnju gornjih trepavica. Ova tehnika se naziva Ruska tehnika volumena, pošto je potekla iz Rusije, a naziva se još i tehnikom 6D trepavica, što predstavlja broj trepavica koje se nanose u isto vreme.

Osim što su volumenske, trepavice daju prirodan izgled i daju gustoću vašim trepavicama, te popunjavaju mjesta gdje su prirodne vidljivo slabe ili ih nema. Ruskim volumenom postiže se efekt maskare, traju duže od običnih ekstenzija.

RAZLIKA METODE RUSKI VOLUMEN I METODE 1 NA 1

Ruski volumen se odlično pokazao u vrelim ljetnjim danima, na moru, gdje je prisustvo maskare nemoguće. Budući da su trepavice metode ruski volumen veoma guste, neće biti problem iako ispadne po koja trepavica ( što je normalan proces ), jer ih ostaje još mnogo, što kod metode 1 na 1 nije situacija. Obe metode su odlične, sem što je metoda ruski volumen u prednosti kod djevojaka koje prirodno imaju rijetke trepavice.

TRETMAN:

Nadogradnja ruskog volumena trepavica se započinje otklanjanjem šminke ili ostataka šminke. Površina koju tretiramo mora biti potpuno slobodna od masnoća koje se zadržavaju na kapku. Nakon toga, nanosimo zaštitnu traku na donje trepavice. Ona sprečava da donje i gornje trepavice dolaze u dodir jedna s drugom.

Nakon rasčešljavanja trepavica počinjemo sa aplikovanjem vještačkih trepavica.

Nadogradnja trepavica je opuštajući tretman koji traje od 1-2 sata u zavisnosti od gustine trepavica na koje se apliciraju. Pretjerano guste ili potpuno rijetke skoro neprimjetne trepavice su stvar Vaše lične želje ili predloga koji možete dobiti u salonu.

KOREKCIJA:

Trepavice metodom ruski volumen traju i više od mesec, ali je naša preporuka raditi dopunu istih do 4 nedelje, da bi uvek izgledale savršeno i uredno.

ODRŽAVANJE:

Prva 24 sata su odlučujući za njihovo lijepljenje. Potrebno je da budu suve, nikako ne smijete da ih pokvasite vodom, trljate oči, idete u saunu, da se bavite sportskim aktivnostima (oznojite), koristite maskaru, koristite uljane proizvode, kao i da ne koristite cangle za uvijanje trepavica.

Nakon što ste uradili nadogradnju trepavica, treba da znate da je neophodno da ih redovno održavate i njegujete. Češljanje svakog jutra je ključno iz prostog razloga što se i ove trepavice mogu zamrsiti, pogotovo kada se tokom noći prevrćete. Češljanje će ih raspetljati i postaviti svaku dlačicu na svoje mjesto, pa će trepavice uvijek biti lijepe i uredne.

Trepavice treba redovno da održavate čisitim – njihova glavna uloga zapravo jeste zaštita vaših očiju od prljavština iz vazduha. Svakako tokom pranja i umivanja lica morate biti jako nježne prema trepavicama kako ih ne biste pokidale i oštetile. Izbjegavajte proizvode na bazi ulja – Ulje razgrađuje lijepak, i ako koristite proizvode na bazi ulja lako može da se desi da nadograđene trepavice počnu da se odljepljuju i otpadaju. Proverite spisak sastojaka vaše kreme za lice i izbjegavajte da je nanosite na oči.